США ввели санкції проти російських фінтех-компаній

США вводять санкції проти 18 організацій та 2 осіб за ухилення від санкцій

США ввели санкції проти вісімнадцяти організацій та двох осіб за допомогу в ухилянні від санкцій.

"Сьогоднішній крок підтверджує зобов'язання "Групи семи" обмежити використання Росією міжнародної фінансової системи для просування своєї війни в Україні", - йдеться в заяві Державного департаменту США.

У відомстві наголосили, що США продовжать "вживати відповідних заходів, щоб притягати до відповідальності тих, хто допомагає, або отримує зиск з незаконної війни Росії".

Компанії сфери фінансових технологій, що увійшли до санкційного переліку, за звинуваченнями США, використовували цифрові активи, щоб допомогти підсанкційним особам обходити санкції США та проводити платежі, намагаючись відновити доступ російських компаній до світової фінансової системи.

Зокрема, ці компанії, йдеться в повідомленні Міністерства фінансів США, надавали російським фінансовим компаніям послуги на основі технологій блокчейн, або віртуальної готівки.

"Росія все більше звертається до альтернативних платіжних механізмів, щоб обійти санкції США та продовжити фінансувати війну проти України", - заявив заступник міністра фінансів США Браян Нельсон.

Зокрема, московські компанії B-Crypto, Masterchain, Laitkhaus, Atomaiz, за заявою американського відомства, допомагали таким російським банкам як Альфабанк, Сбербанк, Росбанк, ВТБ та іншим проводити діяльність, за допомогою зокрема технологій блокчейн, віртуальної валюти, випуску "токенів" на російські цінні метали та діаманти, йдеться в повідомленні Мінфіну США.

Джерело: Голос Америки