Стала відома тема передвиборчої кампанії Байдена: неочікуваний акцент

Передвиборча кампанія Джо Байдена ставить перед собою завдання повернути жінкам в Америці право на аборт, а не вирішувати економічні проблеми чи зовнішню політику. Про це повідомляє видання Politico.

«По-перше, наш президент стоїть на твердості відносно необхідності відновлення права на аборт. Сьогодні жінки прокидаються в країні з меншими правами, ніж їхні предки мали багато років тому», – заявив заступник керівника передвиборчої кампанії Байдена Квентін Фулкс.

Згідно зі звітом видання, Байден, який сам є католиком, заявив, що він особисто не підтримує абортів через свою віру, але вважає, що історичне рішення 1973 року, визнане правильним. Politico згадує, як він раніше критиковав судові рішення, що обмежують доступ до абортів, і боровся зі спробами зменшити доступність абортивних таблеток.

«Минулого місяця Байден взявся за справу в Техасі, коли жінці Кейт Кокс відмовили в аборті, навіть при наявності ризиків для її життя, пов'язаних з вагітністю», – зазначає ЗМІ.

Байден наголосив, що це сталося через республіканців. «Жодна жінка не повинна змушена звертатися до суду або покидати свій штат, щоб отримати необхідну медичну допомогу. Проте саме це сталося в Техасі через обраних республіканців, і це просто неприйнятно. Такого не повинно траплятися в Америці, і закінчено», – заявив президент Байден про цей випадок.

«Кампанія Байдена намагається зосередити увагу на загрозі, пов'язаній з можливим поверненням Трампа до влади», – зауважує Politico.