Стефанчук сумнівається, що Рада може заборонити Московську церкву в Україні

В парламенті не знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності Московського патріархату в Україні, якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Виносити голосування у залу, і провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально. Таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

"Парламент це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту", зазначив він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він наголосив, що провалене голосування просто потішить Російську Федерацію.

"Це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально", вважає голова ВР.

Стефанчук додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, "поки йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині "Слуги народу", а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні".

Про це спікер сказав, відповідаючи на запитання, чому на голосування не виносяться законопроєкти, які передбачають заборону Московського патріархату.

Торік СБУ провела контррозвідувальні заходи на об'єктах, якими користуються представники РПЦ в Україні. На території єпархій знайшли російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку "Опозиційної платформи За життя" і методички голови РПЦ Кирила Гундяєва.

Попри заборону діяльності на території України церков російської православної церкви, так званої "УПЦ", більшість храмів столиці й досі не перейшли в підпорядкування ПЦУ. Проводять служби мовою агресора й продають російську літературу.