Стефанчук висловився про позбавлення держнагород "медведчуків", "табачників" та інших зрадників

Стефанчук засудив держнагороди «медведчуків», «табачників» та інших зрадників
Стефанчук засудив держнагороди «медведчуків», «табачників» та інших зрадників

Руслан Стефанчук, речник Верховної Ради України, дав коментар щодо законопроекту про позбавлення державних нагород колаборантів та зрадників.

У телемарафоні він заявив, що цей процес буде здійснюватися тільки на основі судових вироків, забезпечуючи прозору та прозору процедуру.

Законопроект охоплює широкий спектр державних нагород, включаючи звання Героя України та інші заслужені звання. Стефанчук зазначив, що багато відомих особистостей, які вважаються зрадниками, все ще мають українські нагороди.

«У різних медведчуків та тютюнників досі є ціла низка нагород в Україні. Я вже мовчу про різних заслужених артистів», - сказав речник Ради.

Раніше, 15 серпня, президент Володимир Зеленський також згадав про цей законопроект, наголошуючи на його значущості для національної безпеки та справедливості.

Володимир Зеленський

За даними руху "Чесно", серед осіб, які можуть бути позбавлені нагород, є колишні чиновники та політики, такі як Дмитро Табачник (орден Богдана Хмельницького), Ілля Ківа (орден Данила Галицького), Микола Азаров, Олександр Єфремов, Віктор Медведчук (ордена князя Ярослава Мудрого). Крім того, ордени мають і відомі колаборанти Євген Балицький, Володимир Сальдо, Олег Царьов.

Особливу увагу привертає той факт, що звання Героя України все ще має Юрій Бойко, один із керівників забороненої проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя".

Читайте також