Швеція виділить кошти на підтримку опалення та електропостачання України

Швеція виділить кошти на опалення та електропостачання
Швеція виділить кошти на опалення та електропостачання

Уряд Швеції виділив ще 500 мільйонів шведських крон на підтримку опалення та електропостачання в Україні. Це надасть допомогу найбільш вразливим групам населення. Така підтримка буде надана паралельно з вже існуючою шведською підтримкою для енергетичного сектору України.

"Сьогодні уряд виділяє додатково 500 мільйонів шведських крон на підтримку опалення та електропостачання України. Росія дедалі частіше націлює свої атаки на важливу енергетичну інфраструктуру. Ця нова підтримка піде на вироблення електроенергії для приблизно 185 тис. людей і допоможе підтримувати українське суспільство, економіку та бізнес", - заявив міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йоган Форссел.

Міністр Ебба Буш додала, що Швеція буде продовжувати підтримувати Україну і надалі. Ці 500 мільйонів шведських крон стануть одним з найбільших внесків Швеції в енергопостачання України, зокрема для лікарень та тисяч будинків.

Основний проект передбачає встановлення двох газових турбін для виробництва електроенергії, які будуть захищені від російських атак. Внесок Швеції в цей проект будет здійснюватись через Шведське агентство міжнародного розвитку та співробітництва. Планується, що виробничий об'єкт почне працювати у 2025 році.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також