Головна

Таємна схема торгівлі нафтою: Росія знайшла лазівку у санкціях

Тайна торгівля нафтою: Росія та санкції

Російський танкер "Приморье", який знаходиться під санкціями США, таємно перевантажив нафту на інше судно, що може свідчити про нову тактику Москви, спрямовану на підрив ефективності американських обмежень.

За даними видання Bloomberg, у квітні це судно вирушило до російського чорноморського порту Новоросійськ і там забрало вантаж нафти марки Urals. Потім танкер відправився у рейс довжиною приблизно 12 тисяч кілометрів та прибув у місце, що знаходиться близько 100 кілометрів на схід від Республіки Сінгапур.

Після цього судно зникло з ідентифікаційної системи. За супутниковими даними, вантаж з танкера було передано на інше судно з назвою Ocean Hermana, якому близько 20 років. Не виключено, що, у кінцевому підсумку, вантаж буде доставлений на один з нафтопереробних заводів КНР.

Експерти вважають, що такою самою тактикою росіяни можуть скористатися й з іншими танкерами, які також перебувають під санкціями. Зазначається, що інше російське судно "Братськ" уже слідує маршрутом танкера "Примор'я" та також перебуває під санкціями.

Джерело: УНІАН

Читайте також: