«Томи видуманих звинувачень». Ольга Гринкевич обурилася арештом брата

Прокоментувала рішення суду дочка Ігоря Гринкевича

Ольга Гринкевич, дочка відомого бізнесмена Ігоря Гринкевича, висловила свою думку про рішення суду щодо тримання під вартою її брата, Романа Гринкевича. Вона заявила у своєму Instagram, що вважає це рішення необгрунтованим.

Ольга Гринкевич закликала усіх послухати промову свого брата і "увімкнути свій критичний розум", щоб проаналізувати ситуацію і "зрозуміти, як все насправді є".

Моїй сім'ї нема чого приховувати, батько та брат працювали все життя чесно. З нашої сторони адвокати надали усі докази в вигляді документів та договорів, а не безпідставні томи видуманих звинувачень, які не були підкріплені жодними фактами

Ольга Гринкевич також зазначила, що будь-хто, хто займається бізнесом, може потрапити в таку ж ситуацію, як її сім'я.

Рішення суду щодо Романа Гринкевича

Сьогодні суд частково задовольнив клопотання прокурора і залишив Романа Гринкевича під вартою до 17 квітня. Також було зменшено розмір застави до 469 млн грн. Роман Гринкевич є одним з п'ятьох підозрюваних у справі про постачання одягу для ЗСУ.

Нагадаємо, у січні змінили кваліфікацію в справі Ігоря Гринкевича і його сина. З матеріалів провадження зникла стаття про розкрадання і замінили її на "шахрайство".

Гринкевичі були затримані через зрив контрактів з Міноборони на постачання військової форми. Ігорю Гринкевичу був обраний запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави, а Роману - також арешт з розміром застави 500 млн грн.

Судові засідання з розгляду апеляцій на міри запобіжних заходів відтермінувалися кілька разів, останній раз - через хворобу судді. Крім того, у "справі Гринкевичів" немає фігурантів серед представників Міноборони.

Фінансова перевірка держзакупівель

Державна аудиторська служба займається фінансовою перевіркою держзакупівель, пов'язаних із компаніями Гринкевичів. Їх і досі підозрюють у корупції на "оборонці".