Трамп може програти вибори через Венса - ЗМІ

Зображення: Трамп та Венс на фоні виборів
Зображення: Трамп та Венс на фоні виборів

Якщо Камалу Гарріс стане кандидатом у президенти США від Демократичної партії, головною темою її передвиборчої програми можуть стати права жінок і, зокрема, аборти, повідомляє Politico.

Трамп нераз опинявся у сексистських скандалах, через що має проблеми з жіночим електоратом у США. Призначення Венса на пост віцепрем'єра у разі перемоги Трампа буде логічним кроком тільки в разі його прямого протистояння з Байденом, стверджує видання. Венс провокував ще більше скандалів у зв'язку зі своїми висловлюваннями про жінок, які зазнали згвалтування, і про необхідність заборони абортів.

У США жінки становлять 51% виборчого електорату і зазвичай беруть більш активну участь у виборах. Вони особливо активні в деяких ключових штатах, таких як Арізона, Мічиган, Пенсільванія і Вісконсін. Також у Трампа можуть бути проблеми у Флориді, де різниця між ним і Байденом була мінімальна під час останніх виборів. Журналісти заключають, що якщо Гарріс зможе розвинути цю перевагу і збуджувати ентузіазм, то у 2024 році Америка може обрати першу жінку-президентку.

Джерело: УНІАН

Читайте також