Траншейні бої за "дорогу життя" до Бахмута зняли на відео – кадри 18+

Третя окрема штурмова бригада опублікувала повне відео штурму позицій росіян біля "дороги життя" до Бахмута на Донеччині.

Ідеться про шосе T0504 від Часового Яру через Хромове на Бахмут. Відео з'явилося в Youtube.

"Остання асфальтована траса, якою можна доставити боєприпаси, провізію захисникам міста-фортеці, направити підсилення та евакуювати поранених і загиблих воїнів", пояснили військові.

На опублікованих кадрах видно, як бійці заходять у ворожу траншею і за підтримки дронів під артилерійським вогнем противника зачищають й знищують окупантів на відстані кількох метрів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зазначається, що внаслідок успішної бойової операції ліквідовано 30 окупантів. Окрім того, 3-тя ОШБр відкинула росіян від "дороги життя", унеможлививши утримання траси під вогневим контролем ворога.

"За мужність і героїзм вісім воїнів третьої роти 1-го штурмбату 3-ї ОШБр були відзначені почесними нагрудними знаками командувача Сухопутних військ та представлені до державних нагород", додали військові.

25 травня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його найманці нібито передають регулярній російській армії контроль над Бахмутом, а самі йдуть у тилові табори на відновлення. За його словами, процес триватиме до 1 червня.

У передмісті Бахмута російське командування замінило підрозділи приватної військової компанії "Вагнер" на армійські регулярні загони, підтвердили в Міноборони.

Запеклі бої за Бахмут точаться з літа 2022 року. Пригожин днями відзвітував, що його найманці повністю захопили місто. Але це не так. Частину Бахмута досі контролюють українські сили, а на флангах відтісняють ворога.