Три держави пригрозили Росії та Північній Кореї

Південна Корея, США і Японії пригрозили Росії та Північній Кореї жорсткими заходами у відповідь на їхню торгівлю зброєю.

Міністр МЗС Республіки Корея Пак Джин, міністерка МЗС Японії Йоко Камікава і глава Держдепу США Ентоні Блінкен обговорили російсько-північнокорейські угоди зі зброєю в Нью-Йорку на полях сесії Генасамблеї ООН, повідомляє Yonhap.

"Лідери дипломатії висловили глибоку стурбованість військовою співпрацею двох країн і попередили, що потенційна угода про постачання зброї між Пхеньяном і Москвою буде порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, за які проголосувала сама Росія", йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Міністри пообіцяли співпрацювати зі світовим співтовариством, щоб боротися з будь-якими загрозами регіональній безпеці, які порушують резолюції РБ ООН.

Лідер КНДР Кім Чен Ин готовий укласти з російським диктатором Володимиром Путіним угоду про постачання зброї.

Однак, поки незрозуміло, що передбачатиме така угода, пише Financial Times із посиланням на оцінки експертів. За словами аналітиків, Пхеньян може запропонувати РФ боєприпаси, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети малої дальності, що допоможе Москві відбити контрнаступ Києва.