Три регіони України отримають гранти на підтримку ВПО та відновлення економіки

Три регіони - гранти на ВПО та відновлення економіки
Три регіони - гранти на ВПО та відновлення економіки

Міністерство економіки України оголосило про надання підтримки на суму 20 мільйонів євро внутрішньо переміщеним особам, українцям, які повернулись додому, і приймаючим громадам у трьох областях: Сумській, Чернігівській та Київській. Цей проєкт здійснюється за співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та фінансується Німецьким банком розвитку від імені Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ).

Заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна зазначила, що прикордонні регіони, які були частково окуповані і постійно зазнають ракетних обстрілів, потребують особливої уваги. Уряд має ряд програм підтримки та стимулювання розвитку бізнесу в цих регіонах, а також надання допомоги мешканцям та внутрішнім переселенцям у працевлаштуванні, перенавчанні та підвищенні рівня професіоналізму. Це допоможе їм бути більш конкурентоспроможними на ринку праці і мати можливість забезпечувати себе і свою родину.

В рамках проєкту також передбачено надання грантів для підтримки бізнесу в трьох областях, надання фінансової підтримки для підвищення конкурентоспроможності продукції та сприяння економічному розвитку регіону. Крім того, українці, які повернулись додому, молодь, жінки та інші члени громад отримають підтримку у навчанні для підвищення професійного рівня та збільшення їх шансів на працевлаштування шляхом отримання ваучерів на освітні/професійні курси підвищення кваліфікації.

Низка заходів буде спрямована на відновлення та посилення соціальної стійкості громад у трьох областях, зокрема, оновлення об'єктів економічної інфраструктури та створення хабів та субхабів.

Читайте також