Тривога в столиці: ворожі БпЛА зафіксовані у передмісті Києва

У Києві та Київській області сталася певна небезпека, коли у повітряному просторі були помічені ворожі безпілотні апарати. Цю інформацію передає Gazeta.ua.

Офіційне повідомлення від Київської ОВА зазначає, що в Київській області були виявлені безпілотні літальні апарати (БпЛА). Сили протиповітряної оборони (ППО) працюють над виконанням своїх завдань та займаються цільовим впливом на ці БпЛА.

Начальник КМВА Сергій Попко також повідомив про роботу протиповітряної оборони в районі Києва. Він закликав всіх мешканців знаходитися в укриттях та дотримуватися інформаційної конспірації, тобто уникаючи фіксування та поширення будь-якої інформації щодо роботи сил ППО.

Українська протиповітряна оборона може зіткнутися з російськими терористами, які намагаються виявити прогалини перед можливими зимовими атаками. Росія, мабуть, спробує використовувати поєднання ракет, авіабомб та безпілотників під час атак на Україну.

Очікується, що обстріли ракетами будуть активізуватися з настанням холодів. Однак цього року на енергетичних об'єктах в Україні вперше було встановлено захисні системи від таких ворожих атак.