Турецький депутат із трибуни проклинав Ізраїль, і отримав серцевий напад (відео)

Турецький депутат Хасан Бітмез з партії Саадет втратив свідомість під час виступу у парламенті. Він проклинав Ізраїль і погрожував, що Аллах покарає тих, хто підтримує Ізраїль. Однак сам депутат отримав інфаркт. Йому надали першу допомогу у залі парламенту, а потім доставили до лікарні. У своєму виступі Бітмез критикував атаки Ізраїлю на Газу та зовнішню політику уряду.

Депутат також приніс до зали парламенту табличку з написом "Ізраїль убивця" і критикував президента Ердогана за те, що той не порвав дипломатичні відносини з Ізраїлем. Він закінчив свою промову, заявивши, що Ізраїль не врятується від гніву Аллаха. Після цього Бітмез втратив свідомість і впав на підлогу, ударившись головою об сходинку.

Депутату надали першу допомогу, зробивши йому масаж серця. Його доставили до лікарні на ношах у кареті швидкої допомоги. Стан Бітмеза залишається критичним. Він знаходиться у реанімації лікарні Білкент у Анкарі. Депутат має діабет і хвороби серця.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про розрив контактів з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу через дії Ізраїлю в Секторі Гази. Проте дипломатичні зв'язки між країнами не розриватимуться.