У Бразилії жінка відсвяткувала 112-річчя та поділилася секретом довголіття

112-річна бразилійка Мейре да Сілва святкувала свій день народження та розповіла свої секрети тривалого життя. У будинку для літніх людей, де вона прожила 27 років, влаштували вечірку на честь її довголіття. Вона стверджує, що головне в житті - не хвилюватися та залишатися щасливою.

Мейре да Сілва - вельми приємна людина, вона любить фотографуватися, дуже усміхнена та бере участь у всіх заходах

Психологи кажуть, що у Мейри в дитинстві через нещасний випадок виникли проблеми з мовленням, і вона залишилася безграмотною. Проте вона ніколи не втрачала оптимізму та завжди намагалася жити щасливо. Тепер Мейре стверджує, що саме це і є секрет її довголіття.

Мейре - дуже прискіплива людина. У неї є свій посуд, вона не їсть невідоме їжу. Завжди перед їжею вона молиться

Довгожителі з Бразилії

Згідно дослідження, проведеного у Бразильському інституті географії та статистики, в штаті Парана живуть 1299 осіб, які перевищують вік 100 років. Очікуваний середній вік усього населення Бразилії становить 72 роки для чоловіків і 79 років для жінок.

Найстаріша людина у світі - Андреліно Вієйра да Сілва, який теж є громадянином Бразилії. 3 лютого він відсвяткував своє 123-річчя. Чоловік в своєму житті пережив дві світові війни, революції, крахи режимів, космічну гонку, чотири пандемії та процеси глобальної цифровізації.

Андреліно також був одружений та мав семеро дітей, з яких двоє померли. Крім того, у нього є 13 онуків, 16 правнуків і один праправнук.

Раніше своєю таємницею довголіття поділилася 100-річна мешканка Києва.

Вчені знайшли простий та приємний спосіб продовжити тривалість життя. Тепер старіння вважається хворобою, яку можна вилікувати за допомогою способу життя. Так, 92-річний німець вперше стрибнув з парашутом, а у 100 років активно займається спортом і водить автомобіль.

100-річний ветеран Люфтваффе також розкрив свій секрет тривалого життя.