Головна

У Бучанській громаді останній храм Московського патріархату перейшов до ПЦУ

У Бучанській громаді останній храм Московського патріархату перейшов до ПЦУ

В Здвижівці Бучанської громади храм перейшов до ПЦУ

За повідомленням Бучанської міської ради, в селі Здвижівка Бучанської громади відбулися збори релігійної громади, де було прийнято рішення про перехід Свято-Миколаївського храму до Православної церкви України.

За даними лічильної комісії, на зборах було понад 80 присутніх, які одноголосно проголосували "за" перехід до ПЦУ.

«Вітаємо таке рішення релігійної громади! Нас нічого не має повʼязувати з агресором. Це відчувають усі. І такі рішення – тому доказ», – зазначає Анатолій Федорук, Бучанський міський голова.

Таким чином, у громаді не буде жодного храму, що підпорядковується Московському патріархату.

Нагадаємо, клірик Московської церкви в Україні отримав підозру, оскільки організував провокації в Києво-Печерській лаврі.

За даними слідства, фігурант є одним із найближчих спільників митрополита Павла (Лебедя) і брав участь у організації масових провокацій в Києво-Печерській лаврі навесні 2023 року. Він під виглядом "акцій протесту" сподівався максимально розколоти суспільно-політичну обстановку у Києві.

Для цього він дистанційно координував свої дії з прокремлівським блогером Шарієм, який підозрюється у державній зраді. Зокрема, з'ясувалося, що ворожий пропагандист "інструктував" ієродиякона щодо запису та поширення провокативних відео заворушень біля Лаври.

Очільник заповідника "Києво-Печерська лавра" придумав, як усунути останки Столипіна.

За словами Максима Остапенка, Могила Столипіна - не єдина, кого хотілося б позбутися. Є ще кілька поховань осіб, які колись шкодили Україні. Але це тривалий процес, оскільки Росія володіла тут більш як триста років.

Читайте також: