У ЄС назвали напрями підтримки енергетичного сектора України

УЄС підтримує енергетичний сектор України
УЄС підтримує енергетичний сектор України

Єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон закликає до активізації допомоги Україні в енергетичному секторі, щоб запобігти гуманітарній катастрофі.

Щоб уникнути гуманітарної катастрофи в Україні, нам потрібно зараз активізувати безпрецедентні зусилля з матеріально-технічного забезпечення та допомоги. Я закликаю до дій у шести напрямках (пов'язаних з енергетикою - ред.)

За словами Сімсон, першочергово потрібно відремонтувати та запустити пошкоджені об'єкти виробництва електроенергії та тепла. Також необхідно доставити в Україну більше малих децентралізованих генераторів, які зможуть швидко працювати. Розгорнути сонячні фотоелектричні системи на дахах необхідно якомога швидше, щоб забезпечити енергією лікарні, школи, громадські та житлові будинки. Окрім цього, потрібно поступово збільшувати обсяг електроенергії, який можна експортувати в Україну з інших країн Європи. Також важливо розширити пропускну спроможність з'єднання на кордонах та посилити захист енергетичної інфраструктури та ППО навколо критично важливих об'єктів.

Сімсон закликала всіх, хто може допомогти Україні, зробити це до настання холодів. Вона також підкреслила, що Україна потребує безпрецедентних зусиль солідарності та щедрості, і Європейська комісія готова допомогти передати підтримку. Україну не можна залишати на самоті під час найважчої зими.

Джерело: Укрінформ

Читайте також