У ГУР відповіли, хто збив російський бомбардувальник ТУ-22МЗ

Збито російський бомбардувальник Ту-22МЗ, який атакував Одеську область

Російський бомбардувальник Ту-22МЗ, який вранці атакував Одеську область, був збитий в рамках спільної спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України та Повітряних сил ЗСУ. Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на повідомлення ГУР.

"В результаті операції ГУР у взаємодії з Повітряними силами знищено бомбардувальник Ту-22МЗ, який сьогодні запускав ракети по Україні", - зазначають у військовій розвідці.

Бомбардувальники Ту-22МЗ атакували Україну ракетами вночі та вранці 19 квітня. У результаті спільної операції ГУР та Повітряних сил один з літаків був збитий на відстані близько 300 км від кордону.

"Тими ж засобами, якими раніше було вражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50", - уточнюють у ГУР.

Збитий Ту-22МЗ

Після ураження бомбардувальник зміг долетіти до району Ставрополя, де впав та розбився. У ГУР зазначили, що до цього від початку вторгнення Росії в Україну стратегічні бомбардувальники не були збиті.

"За кожен військовий злочин, скоєний проти України, буде справедлива відплата. Слава Україні!", - додали в українській військовій розвідці.

Зазнав аварії російський літак після бойового завдання

Вранці 19 квітня стало відомо, що Ту-22М3 зазнав аварії після виконання бойового завдання при поверненні на авіабазу. В мережі почали публікувати відео та фото з місця падіння літака окупантів.