У Києві затримано бізнесмена-зрадника, який постачав продукти російській армії

Українська компанія співпрацювала з Росією

Голова продовольчої компанії, яка працювала на користь Росії, був затриманий у Києві, повідомляє Служба безпеки України. Фігурант ховався у квартирі сина та планував втекти до Росії. За даними слідства, компанія фігуранта знаходиться на окупованому лівобережжі Херсонщини та є одним з основних постачальників харчової продукції для російських військ на півдні України.

Фігурант перереєстрував агрокомпанію в окупаційному управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області, що дозволило йому щомісяця сплачувати понад 100 тис. російських рублів як податки до бюджету окупаційної адміністрації. Крім того, компанія була донором російського фонду підтримки учасників СВО, створеного Путіним. Фігурант передав російським військам складські приміщення підприємства для зберігання зброї та бойової техніки.

Під час обшуків у фігуранта вилучено документи, печатки, комп'ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують співпрацю з агресором. Згідно зі зібраними доказами, СБУ повідомила про підозру фігуранту за пособництво державі-агресору.

Наслідки для зрадника

Бізнесмен-зрадник зараз перебуває під вартою, а розслідування для встановлення всіх обставин злочину триває. За це злочин йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Раніше СБУ викрила українську компанію, яка постачала засоби тактичної медицини до Росії. Також заступника міського голови однієї з громад Одещини затримали за отримання хабара.