У Кривому Розі фірма-монополіст заробляє на похоронах військових: розкрито схему

Родини загиблих військових у Кривому Розі платять гроші приватній фірмі-монополісту

За даними журналістів, родичів полеглих в направляють в єдину ритуальну фірму "Ритуал плюс", яка вимагає оплату навіть якщо їх виділяє військова частина.

Фірма "Ритуал плюс" просто вивіска, за якою працює фізична особа-підприємець Лазаренко Руслан Валерійович. Вона монополізувала ринок військових поховань у Кривому Розі.

Директор комунального підприємства "Ритуал сервіс плюс", Андрій Васільєв, має багатий автопарк та власну нерухомість, яка значно зростала протягом останніх років.

Співзвучність бізнесу і приватні житла

За даними розслідувачів, директор ФОП Руслана Лазаренка є бізнес-партнером Андрія Васільєва у будівельних компаніях. Вони отримують кошти від родин загиблих військовослужбовців.

Крім того, Андрій Васільєв та його мати, Раїса Васільєва, мають власне приватне житло, автопарк і комерційне приміщення.

Інцидент з вихідним на похороні

У селі Шебутинці священник відмовився відчинити двері до вівтаря та зняти покривало із престолу під час похорону бійця ЗСУ Анатолія Харабари. Це спричинило конфлікт між рідними загиблого та представниками православної церкви.