У Мармуровому морі затонув турецький суховантаж: моряки зникли безвісти

Сьогодні зранку у Мармуровому морі затонув суховантаж під прапором Туреччини, на якому перебувало шість моряків. Турецькі рятувальники розпочали пошуки моряків. Про це повідомляє видання Yeni Şafak.

За даними губернатора міста Бурса Махмута Демірташа, на судні під назвою Batuhan перебували шість громадян Туреччини. Рятувальники роблять все можливе для того, щоб знайти та врятувати моряків, але пошуки ускладнюються сильними хвилями. Зазначено, що вертоліт, який був відправлений на місце події, не зміг злетіти. Наразі розпочато пошуки двома групами рятувальників з безпеки прибережних районів.

На борту 69-метрового суховантажного судна Batuhan шестеро людей, всі вони громадяни Туреччини. Розпочато роботи з їхнього пошуку та порятунку.

Суховантаж затонув південно-західніше від острова Імралі. Міністерство транспорту Туреччини підтвердило інформацію про подію. Судно вирушило у море напередодні о 20:00, а сигнал SOS надійшов о 06:32, після чого зв’язок з судном був припинений о 07:12. Район пригоди оголошений "небезпечною зоною". Наразі у Мармуровому морі триває шторм, хвилі досягають трьох метрів.

Відзначимо, що у провінції Ерзінджан на сході Туреччини сталося обвал гірської породи на золотому руднику. Наразі немає даних про постраждалих, але у родовищі можуть перебувати робітники. Обломки обваленого масиву розташовані на площі понад 300 гектарів.

Імовірно, під землею зараз можуть перебувати до дев'яти людей - вони не виходили на зв'язок.