У Міноборони розповіли, скільки часу потрібно на підготовку закону про демобілізацію

Генштаб та Міноборони розпочнуть роботу над законопроектом про демобілізацію

Генеральний штаб та Міністерство оборони України найближчим часом почнуть розробляти законопроект про демобілізацію. Цей процес може тривати кілька місяців.

"Кінцевий термін служби буде винесений до окремого законопроекту. Очевидно, цей процес займе деякий час, кілька місяців, але однозначно він має врахувати з одного боку потреби України в обороні, з іншого боку - права військовослужбовців, про які, очевидно, дбають усі відповідні установи", - сказав речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Спікер оборонного відомства додав, найближчим часом Генштаб та Міноборони спільно розпочнуть роботу над законопроектом про демобілізацію.

"Будуть консультації відповідні, будуть залучені відповідні групи. Говорити про якісь конкретні терміни, напевно, зарано, але розуміючи запит суспільства і в тому числі людей, залучених до Сил оборони, буде зроблено все, щоб реалізувати та розробити цей законопроект найближчим часом ", - сказав Лазуткін.

Напередодні оборонний комітет ВРУ прибрав із нового законопроекту про мобілізацію становища, який встановлював демобілізацію військовослужбовців через 36 місяців служби. Виключення питання демобілізації із законопроекту ініціював головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Нагадуємо, що 9 квітня Комітет Ради затвердив остаточний варіант "мобілізаційного законопроекту".