У НАТО відреагували на вербування солдатів КНДР для війни в Україні

Вербування солдатів КНДР для війни
Вербування солдатів КНДР для війни

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Джеррі Конноллі розповів у інтерв'ю Радіо Свобода про участь Північної Кореї у війні між Росією та Україною, а також про слабкість російської армії.

Конноллі стверджує, що для Північної Кореї участь у цьому конфлікті - це можливість отримати бойовий досвід, якого їй не вистачає, хоча це одна з найбільших армій у світі.

Він зазначив, що останні бойові дії КНДР мали місце під час Корейської війни 70 років тому.

Конгресмен також наголосив на тому, що вовлечення північнокорейських солдатів свідчить про виснаження військового потенціалу Росії.

За оцінками, втрати Росії складають 600 тисяч осіб, включаючи убитих, поранених та зниклих безвісти, що наближається до рівня втрат на початку Другої світової війни.

За винятком усього цього, стратегія Путіна була неймовірно успішною.

Конноллі вважає, що Путін зробив помилку, розпочавши війну в Україні. Замість швидкої перемоги, російська армія вже 2,5 роки виснажується в боях, тоді як НАТО, яке Путін вважав "паперовим тигром", ще більше зміцнилося, приймаючи нових членів, включаючи Фінляндію та Швецію.

Як висновок, президент Парламентської Асамблеї НАТО іронічно відзначив, що "за винятком усього цього, стратегія Путіна була неймовірно успішною".

Нагадаємо, що Україна може отримати від Південної Кореї три типи ракет як відповідь на вербування Росією "добровольців" із КНДР.

Читайте також