У Німеччині назвали кількість працюючих українських біженців: "неадекватна статистика"

Українські біженці викликають запитання статистики
Українські біженці викликають запитання статистики

Успішна програма прискореного працевлаштування українців в Німеччині

У Міністерстві праці та соціальних питань ФРН повідомили, що програма Job-Turbo, яка спрямована на прискорення працевлаштування громадян України та інших країн, є дуже успішною.

"Близько 192 тисяч громадян України наразі працюють і сплачують соціальні податки. Крім того, понад 48 тисяч осіб працюють неповний робочий день", - зазначили в Міністерстві.

Представники відомства спростували інформацію деяких ЗМІ про те, що лише 33 тисячі українців були влаштовані на роботу, тоді як було заплановано 200 тисяч.

"Цифра в 33 тисячі осіб є некоректним відображенням статистики у ЗМІ. Це не повна кількість українських працівників", - заявили в Міністерстві.

Також відомство пояснило, що метою програми Job-Turbo не було працевлаштування 200 тисяч українців. Вона передбачала тих, хто успішно завершив або незабаром завершить інтеграційні курси та має базові знання німецької мови.

Також було зазначено, що центри зайнятості тепер частіше пропонують роботу біженцям, які пройшли інтеграційні курси. Кількість зареєстрованих вакансій у Федеральному агентстві зайнятості зросла майже вдвічі за останні три місяці.

У березні 2024 року міністр праці Губертуйс Гайль і посол України у ФРН Олексій Макеєв у спільному листі надіслали інформацію про можливості працевлаштування в Німеччині для українців, які шукають роботу, і закликали їх активно використовувати цю можливість.

Джерело: Укрінформ

Читайте також