У ПФУ сказали, що робити у разі втрати пенсійного посвідчення

Робота з пенсійним посвідченням в У ПФУ
Робота з пенсійним посвідченням в У ПФУ

У Пенсійному фонді України розповіли про втрату пенсійного посвідчення

Прес-служба ПФУ повідомила, що у разі втрати пенсійного посвідчення можна отримати новий документ. Для цього треба звернутися до сервісного центру Пенсійного фонду або скористатися онлайн сервісами.

Пенсійне посвідчення є дуже важливим документом для багатьох українців, оскільки воно гарантує отримання пенсійних виплат. У разі його втрати можна звернутися до обраного сервісного центру ПФУ або скористатися онлайн-послугами через веб-портал Фонду або мобільний додаток "Пенсійний фонд".

Зверніть увагу, що при зверненні до сервісного центру пенсіонеру потрібно пред'явити паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера та заповнити заяву на виготовлення пенсійного посвідчення, до якої додати кольорове фото розміром 3х2,5 см.

Веб-портал електронних послуг Фонду та мобільний додаток "Пенсійний фонд" дозволяють подати заяву на виготовлення пенсійного посвідчення. Для цього треба обрати відповідне розділення та заповнити необхідну інформацію.

Для звернення через електронні сервіси Фонду потрібно підготувати скановані копії паспорта, довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, підпис та фотографію. Сканкопії мають бути кольоровими та чіткими, збереженими у форматах JPG або PDF.

Після подання заяви на виготовлення пенсійного посвідчення, документ буде видано у сервісному центрі Пенсійного фонду, який вказаний у заяві.

Важливо також згадати, що пенсіонерам будуть доплачувати 600 гривень у липні.

Читайте також