У Росії почнуть розсилати електронні повістки

Уряд РФ ухвалив рішення щодо єдиного реєстру військовозобов'язаних

На офіційному порталі правових актів Росії оприлюднили текст рішення уряду щодо створення єдиного реєстру військовозобов'язаних. Документ був прийнятий 19 квітня.

Згідно з цим рішенням, з 1 листопада 2024 року повістки та інші сповіщення до російських військовозобов'язаних будуть розсилатися в електронному форматі.

У єдиному реєстрі будуть зберігатися всі дані про військовий облік та про громадян, які підлягають йому - включаючи інформацію про вручення повісток. Громадянам буде доступний "особистий кабінет" у реєстрі.

Крім Міністерства оборони, до реєстру матимуть доступ ФСБ та інші спеціальні служби. Дані про громадян до реєстру повинні будуть надавати податкова служба та органи, які реєструють підприємців та угоди з нерухомістю.

Повістка вважатиметься врученою через 7 днів після розміщення її в електронному реєстрі. У літній період 2023 року були внесені зміни, згідно з якими громадянам, які підлягають призову на військову службу, забороняється виїзд з Російської Федерації від дня розміщення їхньої повістки в реєстрі. Проте наразі цей захід не діє, оскільки військкомат і прикордонна служба не обмінюються даними між собою. Після повного розгортання електронного реєстру призовники не зможуть покинути країну, а також не матимуть можливості оформити закордонний паспорт.

Джерело: Радіо Свобода