У Росії стався прорив ще однієї греблі: відео

Екскурсія до розбурханої греблі: відео
Екскурсія до розбурханої греблі: відео

У Челябінській області Росії прорвало дамбу на Кіалімському водосховищі

У Челябінській області Росії сталася надзвичайна подія - прорвало дамбу на Кіалімському водосховищі. В результаті цього затоплено близько 200 осіб.

У Карабаському міському окрузі введено режим надзвичайної ситуації

У зв'язку з підтопленням селищ Кіолім, Мухаметово, Карасаєво, Байдашево та Сактаєво, в Карабаському міському окрузі було оголошено режим надзвичайної ситуації.

Чотири села опинилися на шляху руху води

За даними МНС, в наслідок прориву дамби чотири села опинилися на шляху руху води. На відео, яке опубліковане очевидцями, видно, як люди заходять на дахи будинків, щоб врятуватися.

Причина руйнування греблі - тривалі зливи

Причиною руйнування греблі стали тривалі зливи, повідомляє російське видання "Карабаський робітник". В результаті цього п'ять населених пунктів потрапили в зону підтоплення.

Кількість постраждалих осіб у кожному з селищ

За інформацією оперативного штабу Карабаського міського округу: у селищі Кіолім - 59 осіб, Мухаметово - 84 особи, Карасаєво - 9 осіб, Байдашево - 21 особа та Сактаєво - 31 особа.

Жителям селищ радять готуватися до евакуації

Жителям постраждалих селищ радять зібрати речі першої необхідності та документи, оскільки можлива евакуація. Також влада попереджає про можливе відключення водопостачання і радить зробити запаси води.

Відео з місця прориву дамби та підтоплених населених пунктів

У соціальних мережах поширюється відео, на якому можна побачити прорив дамби та затоплені населені пункти. Місцеві жителі, які опублікували відео, знаходяться на дахах будинків, до яких підступила вода. "Ми з сім'єю ледве забралися на дах. Все змило, абсолютно все", - розповідає автор відео.

Історія водосховища Кіалім

Кіалімське водосховище було збудовано у 1979 році для водопостачання міста Карабаш. Об'єм води, що утримується дамбою, становить близько 6 млн кубометрів. В 2012 році проводилася реконструкція вартістю більше 11 млн рублів.

Читайте також