У російських містах пройшли акції у пам'ять про Навального, є затримані

У російських містах відбулися акції на згадку про Олексія Навального. У Санкт-Петербурзі затримали приблизно 60 осіб. Також поліція затримала учасників акцій в Єкатеринбурзі, Москві, Самарі, Новосибірську і інших містах. У Москві ОМОН відсунув людей від пам'ятника "Стіна скорботи".

У Санкт-Петербурзі була проведена цивільна панахида за Навальним біля Соловецького каменю. Священика Апостольської православної церкви Григорія Міхнова-Вайтенка, який заявив, що готовий відслужити панахиду за Олексієм Навальним, затримали при виході з дому. Після церемонії поліція очистила майданчик біля Соловецького каменю і затримала близько 10 людей.

За даними "ОВД-Інфо", кількість затриманих у різних містах Росії 16-17 лютого перевищує 340 осіб.

Тверський суд Москви вже заарештував трьох учасників пікетування в центрі столиці на 15 діб. Ганну Костякову, Матвія Кльостова і Олену Запруднову визнали винними в непокорі поліції. Крім того, їх звинуватили у порушенні правил проведення мітингів. Кльостов отримав 40 годин обов'язкових робіт, а Костякова і Запруднова були оштрафовані на 20 тисяч рублів.

Раніше прокуратура Москви попередила, що "заходи, які плануються, є незаконними, а участь у них передбачає адміністративну відповідальність".

Як повідомили, пресслужба управління Федеральної служби виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі заявила, що Олексій Навальний помер.

Зокрема, "Главком" нагадав, чому диктатор Володимир Путін боявся Навального.

Дружина російського опозиціонера Олексія Навального Юлія поки що не підтвердила або не спростувала смерть політика.