У розвідці розповіли, чому Росія запускає по Україні дешеві дрони

Російські дрони над Україною
Російські дрони над Україною

Російські окупанти використовують нові дрони для ідентифікації ППО в Україні

Російські окупанти почали використовувати нові дешеві дрони під час своїх атак на Україну, з метою визначити локації протиповітряної оборони ЗСУ. Про це повідомив представник української військової розвідки Андрій Черняк.

Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де стоять кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються... отримати картину, де розташовані всі наші ППО - пояснив Черняк.

За словами посадовця, Росія використала два нові безпілотники з пінопласту та фанери у п'яти повітряних атаках за останні два-три тижні. Один з цих дронів має камеру та українську SIM-карту, щоб надсилати зображення російським військовим. Метою Росії є фіксація можливих пошкоджень та використання дронів як приманок.

За словами Черняка, нові російські безпілотники розроблені без вибухівок, але дуже схожі на дрони "Shahed" і літають групами. Хоча їх важко відрізнити від звичайних дронів, їх все одно потрібно збивати для уникнення викриття локації системи ППО.

Така зброя може коштувати лише 10 тисяч доларів за одиницю, що робить її набагато дешевшою у виробництві, ніж ракети ППО - зазначив Черняк.

Цей факт підтверджує, що Росія намагається адаптувати свою тактику та випробувати нові технології, щоб мати перевагу під час ракетних та безпілотних атак на міста та інфраструктуру України.

Нагадаємо, Подоляк намітив шляхи до завершення війни та досягнення справедливого миру.

Читайте також