У СБУ та ГУР розкрили деталі нищівного удару по російському складу у Торопці: почалася евакуація

Евакуація пошкодженого російського складу в Торопці
Евакуація пошкодженого російського складу в Торопці

У Службі безпеки України та Головному розвідувальному управлінні Міністерства оборони України розкрили деталі нищівного удару по великому складу ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Російської Федерації у місті Торопець, Тверській області.

Зазначимо, що вночі проти середи, 18 вересня, у Тверській області Росії прогриміла серія масштабних вибухів. Дрони атакували склад з російськими ракетами та боєприпасами.

Місцева влада частково евакуювала мешканців міста до сусіднього населеного пункту Західна Двіна. Офіційні причини евакуації не розголошуються.

Російські пропагандистські агентства стверджували, що евакуацію проводять через боротьбу зі збитковими пожежами та протиповітряною обороною.

В соцмережах поширювалися відео з великими та меншими вибухами. Очевидно, були декілька детонацій.

За даними Тelegram-каналу Astra, дрони потрапили до складу боєприпасів у військовій частині 54169, яка раніше була захоплена.

За інформацією РБК-Україна, українські дрони, керовані СБУ, ГУР і СЗГ, завдали нищівного удару по великому складу ракетно-артилерійського управління Міноборони Росії у місті Торопець.

На складі зберігалися ракети для різних артилерійських комплексів, а також боєприпаси.

Результатом атаки були масштабні вибухи, які спричинили паніку серед місцевих мешканців. У соцмережах люди навіть запитували, чи не сталася ядерна вибух.

За словами джерела в СБУ, це була частина розрахованої стратегії знищення російського ракетного арсеналу та захисту України.

За інформацією джерела в Головному розвідувальному управлінні, внаслідок удару було зруйновано арсенал ракет та боєприпасів, зокрема, північнокорейських балістичних ракет KN23 та російських комплексів "Град" і "Іскандер".

Удар був завданий українськими дронами-камікадзе виробництва. Усього було задіяно понад сотню безпілотників. Відстань до місця атаки становила близько 500 кілометрів.

Внаслідок вибухів на території арсеналу сталася детонація боєприпасів. У місті Торопець було почато часткову евакуацію населення. Деталі знищення військового об'єкту розслідуються.

Глава Офісу президента України опублікував відео вибухів у своєму Телеграм-каналі і зазначив, що демілітарізація Росії є важливою для припинення терору.

Раніше повідомлялося, що в Лівані поранено сотні членів "Хезболи" через вибухи пейджерів. 

Читайте також