У Сенаті США назвали дату голосування за допомогу Україні

Сенат США зможе у вівторок почати голосування щодо фінансування пріоритетів національної безпеки США

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер повідомив, що Сенат США може вже у вівторок почати голосування щодо додаткового фінансування пріоритетів національної безпеки США, який включає допомогу Україні у розмірі 60,8 млрд доларів. У суботу цей законопроєкт схвалила Палата представників Конгресу США.

"Тепер Сенат готовий зробити наступний крок. Демократи та республіканці досягли домовленості, що дозволяє Сенату завершити роботу над доповненнями до першого голосування у вівторок вдень", - заявив сенатор і запевнив, що "Сенат на шляху до того, щоб незабаром прийняти той самий законопроєкт".

"Я дякую спікеру Джонсону та лідеру Джеффрісу за спільну роботу, щоб вчинити правильно для нашої країни. Я знаю, що це був важкий шлях, але Палата стала на правильному боці історії, коли схвалила цей законопроєкт", - заявив він і додав, що "фінішну пряму вже видно".

"Нашим друзям в Україні, нашим союзникам в НАТО, нашим союзникам в Ізраїлі та цивільним у всьому світі, які потребують допомоги: будьте впевнені, Америка надасть її знову", - запевнив Шумер.

Терміновим назвав прийняття цього законопроєкту лідер меншості в Сенаті республіканець Мітч Макконнелл.

"Завдання, яке стоїть перед нами, є терміновим. Знову настав час Сенату творити історію", - йдеться в заяві сенатора Макконнелла.

"Палата представників нарешті схвалила цю важливу інвестицію в міцність наших альянсів і партнерств, довіру до наших зобов'язань і здатність наших власних Збройних сил захищати Америку та стримувати агресію", - заявив Макконнелл.

Він додав, що схвалення палатою представників цього законопроєкту на крок наближає прийняття "цієї важливої додаткової програми національної безпеки, щоб допомогти Америці та її друзям протистояти найнебезпечнішій низці загроз за покоління".

Джерело: Голос Америки