У соборі Грузії виставлено ікону із зображенням Сталіна (відео)

У Тбілісі виявили ікону з зображенням Йосипа Сталіна

У кафедральному соборі Цмінда Самеба (Святої Трійці) у Тбілісі знайшли ікону, на якій зображено радянського диктатора Йосипа Сталіна. Про це повідомив історик Гіоргі Канделакі.

«Ікона Йосипа Сталіна, ініціатора знищення незалежності Грузії, вбивці тисяч священнослужителів та творця радянської тоталітарної системи у Троїцькому соборі. Ще один «успіх» російської машини інформаційної війни, який би вже мали помітити», - написав він у Facebook.

Вже не вперше свято (Різдва Христового - "Главком") хочуть затьмарити скандалом, щоб у серцях людей замість радості посіяти ненависть

Керівник служби зв'язків із громадськістю патріархії Грузії Андрій Джагмаїдзе повідомив, що ця ікона присвячена не Сталіну, а Блаженнішій Матроні, і що на ікони можуть потрапляти, зокрема й "великі противники церкви" - зокрема римський імператор Діоклетіан.

Джагмаїдзе відмовився відповісти на запитання, коли ікона з'явилася у храмі та за чиєю ініціативою. Російський похід цієї ікони він назвав "запитанням другорядним".

Історія появи ікони "Блаженна Матрона благословляє Йосипа Сталіна"

У Росії у 2008 році у Храмі святої рівноапостольної княгині Ольги в Санкт-Петербурзі з'явилася ікона "Блаженна Матрона благословляє Йосипа Сталіна". Це викликало хвилю критики, ігумен Євстафій забрав ікону до себе додому. Після цього зображення з'являлося у різних російських храмах.

Дослідження: Росія - головна політична та економічна загроза для Грузії

Міжнародний республіканський інститут (IRI), який співпрацює з Держдепом США, дослідив настрої громадян Грузії щодо зовнішньої політики країни. Результати показали, що більшість грузин вважають Росію головною політичною загрозою (77%) і економічною загрозою (69%) для Грузії.