У США встановили, де росіяни можуть ховати нову ядерну ракету "Буревісник"

Мапа США з позначеною зоной розташування ракети
Мапа США з позначеною зоной розташування ракети

Двоє американських дослідників повідомили, що вони знайшли потенційне місце для розгортання нової ракети "Буревісник" в Росії. Ця ракета має ядерний двигун і була названа "непереможною" Путіним.

Reuters опублікував ексклюзивний матеріал, в якому зазначається, що двоє дослідників змогли виявити будівельний проєкт, який з'єднується зі сховищем ядерних боєголовок під назвами "Вологда-20" і "Чебсара". Це може стати місцем для розташування нової ракети. Зображення, зроблені комерційною супутниковою компанією Planet Labs 26 липня, дали змогу знайти це місце.

За інформацією, об'єкт знаходиться на північ від Москви на відстані 475 км.

Додатково повідомляється, що один з аналітиків організації CNA виявив на супутникових знімках дев'ять горизонтальних стартових майданчиків, які на даний момент будуються. Ці майданчики пов'язані між собою дорогами, і, ймовірно, тут у майбутньому будуть обслуговувати ракети та їхні компоненти.

За даними Reuters, ракета, про яку йдеться, має назву SSC-X-9 Skyfall за класифікацією НАТО. Вона має ядерний двигун та здатна переносити ядерну боєголовку. Путін у свій час заявив, що ця ракета має практично необмежену дальність та може ухилятися від протиракетної оборони США. Проте деякі західні експерти сумніваються в цих заявах та стратегічній цінності "Буревісника", адже вони вважають, що цей проєкт не надає Москві нових можливостей.

Читайте також