У США закликали Пентагон змінити моніторинг оборонної допомоги Україні - ЗМІ

Пентагон моніторить оборонну допомогу Україні
Пентагон моніторить оборонну допомогу Україні

Управління звітності уряду Сполучених Штатів Америки (GAO) надало Міністерству оборони рекомендації щодо використання обладнання, яке надається Україні за допомогою військової допомоги.

За даними Reuters, до лютого 2022 року США надали Україні понад 40 мільярдів доларів безпекової допомоги, включаючи безпрецедентну кількість обладнання. Однак у звіті GAO зазначається, що іноді на доставку військового обладнання в Україну потрібно тижні, але немає чітких вказівок щодо відстеження поставок і дані про доставку можуть бути неточними.

GAO також наголошує, що Міноборони змінило свій підхід до моніторингу обладнання, яке відправляється в Україну.

Тому GAO передало Міноборони США вісім рекомендацій для забезпечення відстеження та належного використання обладнання. Зокрема, вони закликали покращити точність даних про доставку та оцінити підхід до моніторингу використання в Україні.

Крім того, управління просило Пентагон розробити процес для регулярної оцінки та підвищення точності даних про доставку, а також розробити письмові вказівки для задокументування ролей та обов'язків.

Mіноборони США згодні з п'ятьма рекомендаціями і частково погодилися з іншими двома. Проте вони не згодні з рекомендацією GAO щодо уточнення вказівок щодо документування можливих порушень використання обладнання.

Джерело: ua.news

Читайте також