У ВПС США заявили про успішне випробування гіперзвукової ракети

У ВПС США заявили про успішне випробування гіперзвукової ракети

США успішно випробували гіперзвукову ракету

Військово-повітряні сили США успішно випробували гіперзвукову ракету AGM-183 ARRW повітряного базування.

Випробування було вважено успішним, хоча точної швидкості польоту ракети не розголошено. Попередні випробування ARRW показали, що ракета здатна рухатися зі швидкістю, щонайменше в п'ять разів більшою за швидкість звуку.

Запуск ракети відбувся з бомбардувальника B-52H Stratofortress після зльоту з авіабази Андерсен на Гуамі. Випробування проводилися на полігоні Рейгана на Маршаллових островах.

Представники військово-повітряних сил відмовилися називати цілі випробування, але заявили, що отримали цінну інформацію про можливості гіперзвукової зброї. Вони також підтвердили і вдосконалили свої можливості з проведення випробувань і оцінки для подальшого розвитку гіперзвукових систем.

ARRW є одною з основних програм ВПС США з розробки гіперзвукової зброї повітряного базування, яка могла б літати зі швидкістю понад 5 Махів і була б високоманевреною. Китай і Росія також інвестували в свою гіперзвукову зброю, і Пентагон під тиском Конгресу, щоб продемонструвати більший прогрес у створенні своєї розробки.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: