У ЗСУ пояснили головні небезпеки "Іскандерів"

Для сьогоднішнього удару по Києву російські окупанти використовували крилаті та балістичні ракети "Іскандер-К" та "Іскандер-М".

Для атак росіяни використовують два види "Іскандерів", сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Іскандер-М" летить по балістичній траєкторії. "Іскандер-К" летить по траєкторії, що і ракета "Калібр".

"Іскандер-К" летить, притискаючись до землі, огинаючи рельєф місцевості. "Іскандер-М" летить по балістиці, власне, зверху б'є", додав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Обидва типи ракет небезпечні тим, що ними можуть бити з лінії державного кордону або бойового зіткнення. Це зменшує час на реагування. Тому спочатку увімкнули сирени, а за хвилину почалась робота ППО. Якщо ж атакують з Чорного або Каспійського моря, то є більше часу на підготовку.

"Ви знаєте, що Росія відчуває певний дефіцит із високоточним далекобійним ракетним озброєнням. Це стосується Х-101, "Калібр", "Іскандер" і "Кинджал". Противник, на жаль, може ще виготовляти ці ракети. Має ще відповідне виробництво, яке триває", зауважив Ігнат.

Розвідка повідомляє, що окупанти можуть виготовляти десятки ракет на місяць. Їх загарбники накопичують та використовують надалі разом з безпілотниками.

Повітряні сили знищили 11 з 11 ракет, які росіяни випустили вдень по Києву. Ворог застосував крилаті і балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури столиці.