Угорська преса відверто працює на Путіна

Угорська преса стала пропагандистським інструментом Кремля

 

Угорська преса нібито стає додатковою інформаційною філією Кремля, ведучою газетою в Угорщині стає Magyar Nemzet, яка відома своїм відношенням до прем'єра Віктора Орбана та пропутінського режиму.

 

 

Останній випуск газети містить статтю на основі матеріалу, що був взятий з російського видання ura.ru. Здається, що Magyar Nemzet намагається показати "миролюбну" сторону Путіна, який веде "визвольну війну" в Україні.

 

 

Стаття також висвітлює промову колишньої вчительки Путіна, в якій вона привітала "спецоперацію" проти України та побажала російським військовим залишитися міцними та здоровими. Газета витягає цитати з промови, які вихваляють "мужніх" російських воїнів, які, насправді, руйнують Україну та вбивають її громадян.

 

 

Magyar Nemzet навмисно змінила оригінальну фразу "Путін був хуліганом, проте пізніше він перетворився на успішного випускника" на "Путін не завжди був зразковим учнем, але став успішним політиком". Це може свідчити про те, що угорське видання цензурує інформацію, щоб зберегти світлий образ Путіна та його спільника Орбана.

 

 

Це ще один приклад того, як угорська преса служить пропагандистським інтересам РФ та підтримує війну в Україні. Така поведінка Угорщини викликає запитання про реакцію Європейського Союзу та НАТО.

 

Джерело: glavcom.ua