Україна близька до закриття "котла" у Курській області: карта Bild

Карта боїв в Курській області
Карта боїв в Курській області

За інформацією аналітика Юліана Ріпке, Україна наближається до закриття "котла" на річці Сейм у Курській області, в якому можуть виявитися до 3000 російських солдатів.

Українські війська з 16 серпня почали підривати мости через річку Сейм, що може відрізати угруповання росіян, оскільки район їх знаходження оточений територією України.

"Росія у відповідь організує понтонні переправи і повітряний міст, а також захищає прохід, що залишився на сході. ЗСУ захопили села Снагость і Апанасівка, до річки Сейм їм залишилося 5 кілометрів", - повідомляється.

Усередині "котла" можуть знаходитися від 2 до 3 тисяч російських солдатів. Кордон між Росією та Україною вздовж півдня та заходу "котла" готовий до оборони, але росіянам буде важко протистояти нападу ЗСУ зі сходу. Крім того, ЗСУ вже перейшли кордон і контролюють територію до Сейму, включаючи хутір Отруба.

Аналітики з Bild наголошують, що росіяни приречені, але ця битва не вирішить загальної ситуації, оскільки невідомо, скільки сил залишилося в Україні.

Президент Зеленський також повідомив про успіхи ЗСУ в Курській області.

Читайте також