Україна і ООН запускають платформу для українців, які хочуть повернутися з-за кордону

Українці, які повертаються з-за кордону
Українці, які повертаються з-за кордону

Україна разом з Управлінням верховного комісара ООН з біженців створює платформу "Україна - це Дім", щоб допомогти українцям, які хочуть повернутися з-за кордону. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ.

18 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді. Кулеба добре оцінив роботу Управління верховного комісара ООН з питань біженців в Україні, зокрема надання нової допомоги для підготовки до зими.

Ця платформа допоможе людям отримувати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, що стосуються повернення в Україну, побачити, які можливості та переваги, та зробити обізнаний вибір

Міністр закордонних справ також закликав Управління верховного комісара ООН з питань біженців прийняти рішучі кроки для захисту українських дітей, яких незаконно вивезли до Росії.

Це необхідно, щоб не допустити їх усиновлення та забезпечити безпечне повернення в Україну

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з міграції погодив рішення про виплату грошової допомоги українцям, які збираються повернутися додому після війни.

Три країни - Ірландія, Швейцарія та Норвегія - будуть платити українським біженцям за повернення на Батьківщину. Суму виплати Ірландії наразі невідомо, але Швейцарія готова виплатити від 1000 до 4300 доларів, а Норвегія - 1500 євро на особу.

Читайте також