Україна поїде на Паралімпіаду, навіть якщо там будуть росіяни

Президент Паралімпійського комітету України Валерій Сушкевич заявив, що Україна планує взяти участь у Паралімпійських іграх-2024.

Згідно з повідомленням "Суспільне", наприкінці вересня Міжнародний паралімпійський комітет дозволив російським і білоруським спортсменам брати участь у Іграх-2024 під нейтральним прапором.

Сам Сушкевич заявив: "Ми плануємо взяти участь у Паралімпіаді в Парижі. Ми зробимо все, щоб українські атлети, які борються за перемогу, перетворили її на перемогу над війною, і щоб росіяни і білоруси не брали участь у Паралімпіаді".

Він додав: "Я не допущу жодної думки про те, щоб виключити українських спортсменів. Вони пройшли через бомбардування, грошові труднощі, окупацію, їх обшукували "орки", вони стояли на межі смерті, втратили рідних і близьких - і вони готові перемагати в ім'я України. Нам необхідно зробити все, щоб ці атлети могли змагатися".

У той же час Сушкевич підкреслив, що Україна повинна зосередити зусилля на тому, щоб не допустити процедуру нейтралізації, яка "дозволяє вбивцям, насильникам і тим, хто підтримує вбивства і насилля", на Паралімпіаді в Парижі.

У зв'язку з російською агресією в Україні російські та білоруські спортсмени були відсторонені від Паралімпійських ігор-2022 у Пекіні, яке підтримав Міжнародний паралімпійський комітет.

Однак у вересні Міжнародний паралімпійський комітет повідомив, що росіяни і білоруси будуть допущені до ігор 2024 року у нейтральному статусі.