Україна повернула 140 полеглих захисників

Україна повернула тіла 140 полеглих військових під час репатріаційних заходів. Про це повідомляє Координаційний штаб з поводження з військовополоненими.

Зокрема, було повернуто 112 тіл оборонців, які воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів з Луганського напрямку, п'ять тіл з Сумського напрямку, два полеглих воїна з Запорізького напрямку та одного з Херсонського.

Тепер Збройні сили України доставлять тіла та останки в державні установи. Там представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти ідентифікують загиблих. Після цього тіла оборонців будуть передані родинам для поховання.

Координаційний штаб також зазначив, що повернення загиблих було можливим завдяки співробітництву зі службами безпеки, МВС, Секретаріатом зниклих безвісти осіб, ЗСУ, ДСНС та іншими представниками Сектору безпеки та оборони. Особлива вдячність висловлена Міжнародному комітету Червоного Хреста.

Нагадаємо, що 12 квітня Україна повернула 99 полеглих оборонців. Серед них були 77 тіл захисників з Донецького напрямку, 20 полеглих воїнів з Запорізького напрямку та двоє з Харківського.

Число загиблих

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що під час війни Росії проти України загинуло близько 31 тис. захисників. Точна кількість загиблих цивільних наразі невідома.

Ситуація на передовій

Триває 793-та доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 114 бойових зіткнень. Ворог здійснив чотири ракетні та 75 авіаційних ударів, а також 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.