Україна повернула тіла загиблих воїнів

У вівторок, 30 травня, відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових.

Україна повернула ще 79 полеглих захисників, повідомив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти Олег Котенко в Telegram.

"За сприяння Мінреінтеграції та уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, в співпраці з силовими структурами вдалося повернути рідним тіла 79 захисників України", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зазначається, що передача тіл здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій та з дотриманням міжнародного гуманітарного права.

Передача тіл відбулася із тимчасово окупованих територій України, уточнило Мінреінтеграції.

Від початку повномасштабної війни Україна втратила загиблими та пораненими до 120 тис. військових. Росія приблизно 200 тис. Такі дані, за оцінками американських і європейських чиновників, опублікували в американській газеті.

Військово-політичне керівництво України неодноразово заявляло, що точну кількість втрат Сил оборони розкриють тільки після війни. Проте узагальнені дані час від часу озвучувалися.

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков заявив, що втрати української армії у повномасштабній війні з Росією менші за кількість загиблих від землетрусу в Туреччині. Згодом перепросив за таке порівняння. Підтверджена кількість загиблих у Туреччині та Сирії внаслідок лютневих землетрусів перевищує 50 тис. осіб.