Україна в ОБСЄ: для захисту країни потрібні системи ППО, літаки та боєприпаси

Україна потребує сучасних систем протиповітряної оборони та бойових літаків - Костенко

Заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко заявила, що для захисту цивільного населення від російських атак та звільнення території України потрібні сучасні системи протиповітряної оборони, бойові літаки та достатня кількість артилерійських боєприпасів. Про це вона сказала на Форумі безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Сучасні системи протиповітряної оборони, бойові літаки та достатня кількість артилерійських боєприпасів залишаються необхідними для захисту цивільного населення України від російських атак та звільнення територій України. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за постійну допомогу, спрямовану на зміцнення обороноздатності України. Зокрема, за недавні рішення американських та європейських партнерів щодо додаткової військової допомоги Україні", - сказала Костенко.

Костенко підкреслила, що ніщо не може змінити право нації на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН, незважаючи на спроби Росії завадити наданню Україні необхідних засобів оборони.

Заступниця глави місії України при ОБСЄ повідомила іноземні делегації про ракетні атаки Росії на цивільну інфраструктуру та їхні наслідки. Вона також підкреслила важливість розуміння загроз, що створює Росія, і розробки стратегії протидії для забезпечення безпеки в світі.

"Для світових демократій надзвичайно важливо мати спільне розуміння цих викликів та виробити довгострокову стратегію протидії загрозам з боку Російської Федерації та її поплічників задля забезпечення безпеки для всього світу. Україна твердо переконана, що мир, якого ми всі прагнемо, може бути досягнутий лише через повне відновлення принципів, закріплених у Статуті ООН, положення якого погодилися поважати всі країни світу", - підкреслила Костенко.

Джерело: Укрінформ