Україна входить до трійки світових лідерів з виробництва дронів – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що Україна є однією з трьох світових лідерів у виробництві безпілотників. Він висловив це під час телемарафону.

Данілов також зазначив, що зарубіжні партнери звертаються до українських виробників для співпраці.

«Те, що стосується БпЛА. Україна перебуває точно в першій трійці держав світу, які виробляють ці засоби, та виробляє вже настільки сучасні, що нині наші партнери звертаються до нас», – сказав він.

Секретар РНБО також зазначив, що партнери вивчають техніку, яку створюють українські приватні компанії, оскільки вони швидко перелаштовуються на військову технологію та виробляють дрони для ЗСУ.

«Велику кількість постачань, які йдуть до Міністерства оборони, роблять саме приватні компанії», – наголосив він.

Олексій Данілов також зазначив, що Велика Британія стала першою країною, яка погодилася на спільну роботу у військово-промисловому комплексі.

Нагадаємо, Збройні сили України отримали першу партію нових безпілотних літальних апаратів (БпЛА) AQ 400 Scythe, які здатні наносити удари на великі відстані всередині Росії. Ці апарати можуть нести навантаження вагою до 32 кг, яка може збільшитися до 70 кг за рахунок скорочення дальності польоту.

Як повідомлялося раніше, в Україні почалося серійне виробництво вітчизняного аналога дронів-камікадзе "Шахед", які активно використовуються РФ.