Україна вийшла на новий етап ударів по глибокому тилу Росії - ISW

Українські удари по глибокому тилу Росії
Українські удари по глибокому тилу Росії

Український інститут, що вивчає війну, повідомив, що остання атака безпілотників на нафтопереробний завод в Татарстані свідчить про зміну стратегії України в ударах по об'єктах у глибокому тилу Росії.

За даними інституту, 2 квітня українські дрони атакували нафтопереробний завод "Танеко" у місті Єлабуга, що знаходиться на відстані більше 1200 кілометрів від кордону України з Росією.

Згідно з даними агентства Reuters, регулярні удари українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах призвели до припинення роботи близько 14% всіх нафтопереробних потужностей Росії.

"2 квітня сталися перші українські удари по Татарстану, і відстань цілей від кордонів України є значним переломом у продемонстрованій здатності України нанести удари на великі відстані в глибокому російському тилу. За оцінками інституту, такі українські удари є необхідним компонентом української кампанії з використання асиметричних засобів для деградації галузей, які постачають і підтримують російську армію", - йдеться у звіті.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також

Поразка України як можливість
сьогодні, 14:58 39 переглянули
Поразка України - шанс для розвитку