Україна звернулася до Індії з важливим запитом

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, як очікується, 10 квітня прибуде до Індії.

Вона попросить Індію на майбутньому візиті надати гуманітарну допомогу та обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена під час агресії РФ. Про це повідомляє The Hindu.

"Джапарова, прибуде до Індії у понеділок та проведе міжвідомчий діалог, а також поспілкується зі ЗМІ та аналітичними центрами у столиці країни з метою заручитися підтримкою України в Індії", йдеться у матеріалі.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

The Hindu пише, що Україна запросила у Індії додаткову гуманітарну допомогу, включаючи фармацевтичні препарати та медичне обладнання.

Також заступник міністра обговорить із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді "формулу миру".

Україна зацікавлена в отриманні запрошення для участі у зустрічах G20, які проходять під головуванням Індії, а також у запрошенні президента України Володимира Зеленського виступити перед лідерами G20 під час саміту.

Кремль змінює розклад президента РФ Володимира Путіна під час цьогорічного саміту G-20 в Індії у вересні.

Російський диктатор планує взяти участь у зустрічі лідерів, пише Bloomberg.

Формально Індія запросила Путіна на саміт G-20, і Кремль погодився. Але минулого року під тиском з боку США та їхніх союзників Путін відмовився від планів відвідати зібрання в Індонезії та відправив замість нього міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Він також пропустив зустріч G-20 у Римі роком раніше, коли планував вторгнення в Україну.