Українцям покроково показали, як подивитися е-лікарняний на вебпорталі ПФУ

Кроки отримання е-лікарняного на ПФУ
Кроки отримання е-лікарняного на ПФУ

На веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України застрахована особа може переглянути свій е-лікарняний лист. Про це повідомила прес-служба ПФУ.

Електронний лікарняний лист створюється в цифровій базі даних непрацездатності автоматично, коли лікар оформляє медичний висновок про тимчасову нездатність пацієнта працювати.

Щоб перевірити статус е-лікарняного, застрахованим особам необхідно авторизуватися на сайті Пенсійного фонду за допомогою електронного підпису або системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA. Потрібно знайти розділ "Тимчасова втрата працездатності" в меню та перейти до розділу "Мої листки непрацездатності". Там можна переглянути коротку інформацію про листок та отримати детальну інформацію, якщо розгорнути листок.

Якщо інформація відображається і вірна, то лікарняний лист створено успішно і буде доступний для роботодавця. Також, якщо дані у листку правильні, страхувальник може сформувати заяву-розрахунок для оплати лікарняного у кабінеті роботодавця на сайті Пенсійного фонду. Лікарняний листотримує статус "Готов до оплати" через 7 днів після закриття листка.

Джерело: Хвиля

Читайте також