Українцям у Польщі доведеться поспішати: новий закон про PESEL набуде чинності вже з липня

Українцям у Польщі доведеться поспішати: новий закон про PESEL набуде чинності вже з липня

Зміни до оформлення PESEL UKR для українських громадян у Польщі

Починаючи з 1 липня 2024 року, у Польщі набудуть чинності нові правила оформлення PESEL UKR для українських громадян. Згідно з цими змінами, українці, що прибувають до Польщі з метою отримання тимчасового захисту, будуть зобов'язані оформити PESEL UKR одразу після прибуття, а не через 30 днів, як це було раніше.

Окрім того, починаючи з 1 липня, отримати PESEL UKR можна буде лише на підставі дійсного закордонного паспорта, а не внутрішнього, як раніше. Українці, які повертаються до України протягом 30 днів та мають обґрунтовану причину, наприклад, через активні бойові дії в їхньому місці проживання, матимуть можливість відновити статус UKR.

З 1 липня 2024 року у Польщі набудуть чинності зміни до спеціального закону, які стосуються оформлення PESEL UKR для українських громадян.

Однією з інших змін є те, що тепер діти з 6 років надаватимуть відбитки пальців для отримання PESEL UKR, попередньо це стосувалося дітей з 12 років. Українським громадянам також потрібно буде оновлювати дані PESEL UKR у разі змін.

Польща / Фото: realist.online

Читайте також: