Українцям за кордоном роз'яснили, чи потрібно передавати показання за газ

Українці, які перебувають за кордоном, повинні також передавати показники газових лічильників.

Прес-служба ГАЗСЕТИ нагадала про це.

Якщо у будинку є лічильник, то постійні дані потрібно передавати щомісяця з 1 по 5 число. Це можна зробити різними способами, включаючи сайт https://my.grmu.com.ua/login

Також можна надіслати письмову заяву до філії ГАЗМЕРЕЖІ про тимчасове непроживання. До заяви потрібно додати документи, які підтверджують, зокрема, копію закордонного паспорта з позначкою про перетин державного кордону.

Якщо відсутність в будинку триває понад 6 місяців, то протягом 30 днів після закінчення цього періоду документи потрібно повторно відправити до філії компанії.

Якщо в будинку немає лічильника, споживачу потрібно звернутися до філії ГАЗМЕРЕЖІ з письмовою заявою і додати підтверджуючі документи.

В Нафтогазі підкреслили, що якщо на об'єкті зареєстровано кілька осіб, то обсяг газу визначатиметься на кожну особу окремо. Якщо на об'єкті зареєстрована лише одна особа, перерахунок обсягу не проводиться.

Про тимчасове непроживання можна повідомити через поштову або електронну адресу філій ГАЗМЕРЕЖІ. Контакти можна знайти тут: https://grmu.com.ua/contacts/

Інформація про тимчасове непроживання при нарахуванні газових обсягів буде врахована після отримання заяви.

Раніше Нафтогаз та інші постачальники опублікували ціни на газ у березні.