Українці можуть збільшити пенсію на 54%: хто отримає таку можливість

Українці можуть збільшити пенсію на 54%: хто отримає таку можливість

Українці, які стали пенсіонерами, можуть підвищити свої пенсійні виплати. Про це нагадали у Пенсійному фонді України. Для більшості українських пенсіонерів, отримування щомісячних виплат є основним інколи єдиним джерелом доходу. Тому кожна можливість збільшити пенсійні нарахування є великим заохоченням.

Це можуть зробити всі українці, які досягли пенсійного віку. Додаткові виплати передбачені тим, хто виходить на пенсію пізніше норми.

При відстроченому виході на пенсію розмір пенсії може збільшитися на 54%. Пенсійний фонд пояснює, що при призначенні пенсії з відстроченням, розмір пенсії зростає на 0,5% за кожний повний місяць стажу (якщо відстрочка становить до 60 місяців), і на 0,75%, якщо відстрочка триває понад 60 місяців.

Отже, за рік пенсія збільшується на 6%, за два роки – на 12%, а за шість років – на 54%. Однак, слід враховувати, що для збільшення пенсії враховуються тільки повні місяці стажу.

Також варто зауважити, що потрібно повідомити Пенсійний фонд про бажання відстрочити пенсію до досягнення пенсійного віку, інакше пенсію можуть призначити автоматично. Пенсія за віком з відстрочкою призначається після звернення пенсіонера наступного дня після останнього дня місяця, в якому набрано місяць страхового стажу, якщо звернення відбулося не пізніше трьох місяців після цієї дати.

Раніше повідомлялося, кому можуть зменшити або скасувати пенсійні виплати.

Читайте також: