Українці не проти покарання для корупціонерів навіть із порушенням законів: результати опитування

Більшість українців (55%) бажають негайного покарання корупціонерів, навіть якщо це порушить закон. Інші 42% вважають, що потрібно карати за законом незалежно від того, скільки часу це займе. Існує також 3% респондентів, які ще не вирішили свою позицію.

Заступник директора КМІС, Антон Грушецький, зазначив, що корупція залишається одним з найбільших проблем в українському суспільстві, тому більшість українців вимагають покарання корупціонерів, навіть якщо це порушить закони. Він наголосив, що це тривожна тенденція, оскільки суперечить засадам будівництва сучасної європейської правової держави.

Грушецький також зазначив, що останні розслідування та засудження окремих чиновників справедливі лише на деякий час, і суспільство очікує реальних вироків та відповідальності. Він вбачає в цьому сигнал, що боротьба з корупцією дійсно проводиться.

За результатами опитування, основними проблемами українського суспільства є війна, корупція та безробіття. 81,3% опитаних вважають війну з Росією головною проблемою України, 80% назвали корупцію.

В додаток до цього, стаття рекомендує прочитати наступне:

  • «Комп’ютер хабаря не бере? Що підсовує уряд під виглядом цифровізації у будівельній галузі»
  • «Корупція в Україні. Чи дійсно все так погано?»